Повернутися до звичайного режиму

День української писемності та мови.

9 листопада -День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора -послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

Традиційно у нашій школі відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови: інформаційні хвилинки,мовознавчі квести, мовні вікторини, інтерактивні конкурси.

Особлива атмосфера панувала сьогодні в учнів рідної школи . Класні кімнати сяяли не тільки дитячими усмішками, а й малюнками, яскравими висловами про мову.

Стало вже доброю традицією у нашій школі відзначати цей день написанням радіодиктанту національної єдності , до якого долучилися учні9-11 класів.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Кiлькiсть переглядiв: 67