Правила та закони у твоєму житті

Сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед молоді.

Поліцією спрямовуються всі зусилля по профілактиці дитячих правопорушень. З метою попередження та профілактики вчинення неповнолітніми злочинів та правопорушень адміністрація школи організовує зустріч співробітників поліції для проводення профілактичних бесід із школярами.

Так і сьогодні в рамках тижня попередження правопорушень представники поліції зустрілися з учнями 4-х класів.

Основним завданням зустрічі була розмова про те, як попередити та усунути негативні явища, пов’язані з жорстоким поводженням неповнолітніх стосовно однолітків, обговорили з учнями поняття «булінгу». З’ясовували також його види і форми, обговорили питання щодо його протидії.

Поліцейські наголосили на недопущенні жорстокості й насильства серед дітей та негативні наслідки насильства і жорстокої поведінки.
Інспектори поліції також розповіли учням про відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Окремо зупинились на злочинах проти життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи.

По закінченню зустрічі працівник поліції звернула увагу дітей на недопущення фальшивих викликів міліції, швидкої та МНС, оскільки за кожен такий випадок можна понести відповідальність, та обговорила з дітьми правила поведінки у школі, наслідки пропусків занять та ввічливе відношення до вчителів та оточуючих.

Маємо надію, що вислухавши працівника поліції, малолітні та неповнолітні хлопці та дівчата задумаються над наслідками, які можуть виникнути з ними, а це й бродяжництво, крадіжки, а далі інші дії які можуть привести їх до порушення закону та позбавлення волі.

Кiлькiсть переглядiв: 102